Sommer i Nuuk – Del 1 🇬🇱

Sommer i Nuuk – Del 1 🇬🇱

2. til 20. maj 2019:

Så blev det atter tid til at drage til det fantastisk Grønland. Denne gang skulle det meste af min sommer foregå, her oppe i det nordlige kontingent – så selv om det hed sommer, var der ikke just sommergarderoben der var pakket ned. 

Jeg var så privilegeret, at mit ophold var delt op i tre turer med start 2. maj. Bliver stadig overrasket over, hvor fantastisk jeg hver gang syntes det er at komme tilbage hertil og syntes, at jeg er utrolig heldig at have denne mulighed, gennem mit arbejde. 

Jeg har ikke lagt på den lade side, når det kommer til at få taget alverdens billeder – er lidt en passion for mig. Derfor vælger jeg også at opdele disse tre ture i tre blogindlæg, hvor det vil være billeder der er i højsædet, da jeg trods mange forsøg har forsøgt at begrænse mig. Men må erkende det ikke har været den nemmeste opgave – så se disse tre indlæg som en salgs slideshow 😉  

Hvis der er noget man, eller i hvert fald jeg, altid lige skal hen og have et billede af, når jeg lander i Kangerlussuaq, så er det det ikoniske skilt med afstanden til verdens storbyer. 

Ikke nok med det blev gensyn med den kendte lille skare af faste kollegaer, var det også et gensyn med kollegaer fra tidligere både her i Nuuk, men også Norge og Danmark… ja vi var endda en del fra det nordjyske. Så på mange måder var det meget hjemmeligt at vende tilbage. Generelt må jeg bare tilstå, at jeg befinder mig bare rigtig godt i Grønland… utrolig nok med de temperaturer de ellers holder sig 🥶

Maj var ikke just, hvor Nuuk eller Grønland vise sig fra sin smukkeste side – alt var gråt i gråt. Sneen var allerede ved at smelte, og det der lå tilbage var, ja gråt eller sort. Det grønne tæppe var endnu ikke nået at pryde landskabet. Desværre vidner smeltningen af sneen også om, hvor meget svineri der er her i Nuuk. For må blankt erkende, at skraldespande åbenbart ikke er noget mange af beboerne i Nuuk, benytter sig synderligt af. Med sneens smeltning, var det ikke just de små blomster der begyndte at skyde op af jorden… nej det var cigaretskodder i hobetal, og alverdens plast affald, der lå i bunkevis under den smeltede sne. Ikke for at gå klimavejen, men det gør virkelig ondt helt ind i hjertet at se, at der ikke bliver passet bedre på denne smukke natur… og ja, ikke just for Nuuk er synderlig charmerende i forvejen, men med alt det affald der lå over det hele i byen hjælp bestemt ikke på det. Her må jeg så også komme med en tilståelse, som ligger helt tilbage til første gang jeg satte mine ben i Nuuk. Selv om det nu virker helt tåbeligt, at den tanke ikke faldt mig ind som det første, så undrede jeg mig over hvorfor de absolut skulle hænge der skraldespande så højt som de gjorde rundt omkring i byen. Tja, det giver jo rigtig god mening, hvis man ellers lige tænker sig om, og husker på, at man er i Grønland – landet med masser af sne! Til mit forsvar vil jeg sige, at jeg ikke er den eneste dansker der ikke lige kunne gennemskue det til at starte med 😉 

Selv en teltplads kan dukke op når sneen er smeltet 🙈🙄

Der blev dog pludselig gjort meget rent i nogle af de lidt større gader, da det hed sig, at den amerikanske udenrigsminister, skulle komme på besøg. Han kom dog aldrig… hvorfor husker jeg ikke, men gaderne blev noget kun kønnere. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De to første uger jeg kunne nyde i Nuuk, blev der arbejdet igennem. Men det der er ved Nuuk, og det sammenhold vi har deroppe er, at trods arbejde så får den max gas på det sociale baumeter. Det var endnu ikke særlig farbart at bevæge sig ud i fjællet, og selv de flade steder var svært sumpede pga. den smeltende sne.

Fangede lige fænomenet; Halo sol
Solopgang fanget fra mit værelsesvindue.

Men en lille tur ud til ”Bedstemors Hytte” blev det til – det er en lerhytte, som egentlig bare er lavet på en container, men gåturen derud er ganske fin. Og her blev man virkelig mindet om, hvorfor det frarådes at bevæge sig ud i fjællet, hvis der er risiko for tåge. Eller at man skal sætte sig og vente, til tågen har lettet, hvis den pludselig omringer én. For på det lille stykke, der er fra vejen og ud til hytten som ikke er der videre langt, men når man ikke kan se mere end et par meter foran sig, kan man meget hurtigt fare vild. Eller som i vores tilfælde; gå en lille omvej. 

Hmm…

Maj er sæson for stenbiderrogn og pilselvrejser – og skal hilse at sige, at nok er mange ting ekstra dyre her i Grønland, men når det kommer til fisk, så er her BILLIGT! Så der blev købt lidt ekstra ind, så der kunne pakkes i kufferten når jeg skulle hjem.

Så blev det tid til at drage hjemover til Danmark, for en kort stund.

Og der blev nydt godt af de hjembragte gotter i den danske forsommer 😋

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *