Hjemrejse ✈️

Hjemrejse ✈️

26. til 28. januar 2018

Nu gik det så småt hjem ad. De 13 timers venten i Papeete havde tæret lidt på energien, så var skønt at finde ud af, at min fem en halv times flyvning til Auckland var på på Premium! 

Lufthavne er ikke just verdens mest underholdende sted at fordrive tiden, og de 9 timer i Auckland sneglede sig afsted. Kunne i princippet sagtens have taget ind til byen, men orkede ikke slæbe rundt på min bagage, og fandt aldrig et sted at opmagasinere den imens. Så der blev virkelig trillet tommelfinger, indtil jeg endelig kunne gå ombord, på det der på daværende tidspunkt var verdens længste flyvning; Auckland til Doha med Qatar Airways. 

Auckland lufthavn

Takker Marianne og Peter for den luksus det var, at de hjalp med at skaffe billetterne hjem, med Qatar Airways. Ville have være super cool, hvis det også havde været Peter der var kaptajn på flyvningen, men måtte “nøjes” med nogle af hans kollegaer, som jeg er sikker på ikke er nær så dygtige som han 😁 Monkey Class i 17 timer og 40 minutter var virkelig laaaaaaaaang tid!!! Så da jeg ankom til Doha, hvor ventetiden også var 9 timer, fik jeg hyret en taxi og booket et hotelværelse, så jeg kunne få nogle timers søvn, samt et yderst tiltrængt bad, inden det for alvor gik hjem mod Danmark. 

 

Nu går det mod Danmark

En sindsyg kold søndag eftermiddag landede jeg i København – pingvinerne dansede jo nærmest rundt! ❄️ Det er sikkert svært at forstå for andre, men det var en meget underlig følelse at være på dansk grund igen – det var en følelse af, at det var helt forkert – jeg var mentalt et helt andet sted. Hvor mærkeligt det end også kan lyde, var det med en kvalmeagtig følelse jeg sad i flyveren, den sidste strækning, mod Aalborg. Jeg glædede mig selvfølgelig ufattelig meget til at gense familien, men var slet ikke parat til at komme hjem! Men med den smukkeste solnedgang over Danmark, her oppe fra luften, kunne jeg nyde at tankerne gik tilbage på mange af de oplevelser jeg nu havde med mig i baggagen, og om lidt skulle kramme min familie.

Ca. 64 timer og 25 minutter var der gået siden jeg forlod Bora Bora, så var en anelse træt, da jeg endelig kunne træde ud af flyet i Aalborg. Det var meget mere følelsesladet samt svært at lande i Aalborg, end da jeg ni måneder tidligere stod her for at drage ud på det der blev mit livs rejse. Det var med voldsom overvældelse, at jeg trådte ud i ankomsthallen, og fik øje på en skøn flok kvinder, fra min omgangskreds, samt min dejlige familie. Det var som sagt overvældende. Husker, at jeg tænkte om jeg ikke bare kunne gå tilbage igen og krybe i et musehul 😂 Men hold nu op, hvor var det en dejlig varm og helt igennem skøn modtagelse, at få på denne kolde søndag aften i Danmark. Hvor der blev skålet i champagne…ja ja det var godt nok børnechampagne, da folk skulle køre, men det var perfekt! 

 

Det var blevet til ialt 39 antal flyvninger, og kan med sikkerhed sige, at jeg ikke savner, at opholde mig i alverdens lufthavne eller fly. Det er virkelig kun et middel til at nå til sin destination! Men kan kun sige, at med alle dets op og nedture undervejs har det, uden tøven, været det bedste jeg nogensinde har gjort – og som et af de mest stillede spørgsmål jeg har fået; Ville jeg gøre noget anderledes? Hertil er det korte svar; nej. 

Det lidt længere er; at hvis jeg kunne gentage turen, ville der helt klart være ting jeg ville gøre anderledes, men dette kun på baggrund af min erfaring, som jeg ikke ville have haft, uden turen som den var. Det at rejse alene, var fra mig helt fra start ikke noget problem, og langt hen af vejen nød jeg at rejse på egen hånd. Men som jer der har fulgt med i min rejse på vestkysten i USA sikkert bemærkede, ville en rejsemakker på min roadtrip der, ikke have været at kimse af, da det var utrolig meget kørsel og planlægning, som tærede på energien. Men dette er også en erfaring rigere, som jeg ikke ville have fået, hvis jeg havde haft en rejsemakker på turen derovre. 

Mit hjerte blev helt og aldeles fortabt til New Zealand, men der er bestemt mange af de destinationerne jeg godt kunne tænke mig at vende tilbage til en dag, og så selvfølgelig er der kommet endnu flere destinationer på min drømmeliste. Det er som om at når man først har været afsted og fået blod på tanden, så vil mere bare have mere 😁 

Dykning er også endt med, at blive en af mine helt store passioner, som jeg håber at komme til at udleve noget mere i fremtiden. Men til spørgsmålet, som jeg også ofte får stillet, om hvad der har været det største, så finder jeg det utrolig svært at svare på. Som sagt New Zealand som land, men Canada og Japan er bestemt også i toppen af destinationer jeg varmt kan anbefale. Dykning gav mig en frihed og et rum, hvor jeg kunne slappe af på en helt anden måde. Men kan stadig blive helt høj af mit skydive, dog var noget af det der nok har gjort mest indtryk på mig den velkomst og imødekommenhed jeg mødte på min vej, fra de forskellige landes befolkning. En åbenhed og varme, som jeg egentlig troede vi danskere også havde, men må erkende, at vi faktisk, når det kommer til stykket, er et meget lukket folkefærd – på det ydre er vi åben og venlige, men min erfaring samt det jeg hører fra udlændige er, at andre aldrig får lov at komme helt tæt på os. Men når det er sagt, er vi danskere et yderst vellidt folkefærd, rundt om i verdenen, og de fleste steder ved de godt, hvor lille Danmark er…selv om nogle engang imellem forveksler os med Norge 🙈 

Der er bestemt også blevet sat meget i perspektiv, og hvor vi, ja jeg tillader mig at skrive vi, glemmer, at vi har det rigtig godt i det land vi har været så heldige at blive født i, selv om vi til tider ikke selv kan se det. Skal nok lade være med at komme med en lang prædiken, men vi er heldigt stillet både når det kommer til de offentlige systemer, hvor vi er sikret skolegang, hjælp hvis vi bliver syge osv., men også de små ting, som drikkevand fra vandhanen, som virkelig blev en ting jeg hurtigt kom til at saven, og som jeg værdsætter utrolig meget efter jeg er kommet hjem.

Efter, som sagt, 36 flyvninger, 12 overordnede destinationer samt 4(5) kontinenter var en lang rejse, et eventyr og ikke mindst en drøm jeg aldrig havde troet ville blive en realitet, blevet til virkelighed, og nu (allerede) nået sin ende. Men man siger, at når en dør lukkes åbnes en ny. Sådan vælger jeg også at se på dette, selv om det var lidt svært at se lige da jeg var kommet hjem😉 Men nu venter en ny rejse – om end en noget kun anderledes rejse. Destinationen er nu om noget mere uklar, men bliver forhåbentlig spændende når jeg først lige er landet og har fået fordøjet de sidste mange måneders oplevelser. For sand at sige, så var det ikke just spændende jeg fandt situation at være hjemme igen. Det var utrolig svært og antiklimaks at være tilbage i Danmark! Var klar over, at det ville blive en omvæltning at komme hjem, men det havde nok været det jeg mindst af alt kunne forberede mig på. 

Fandt det MEGET tomt at komme hjem og faktisk også utrolig ensomt – hvilket kan lyde mærkværdigt når jeg jo lige var kommet hjem fra at have rejst rundt alene i ni måneder. Men selv om de ni måneder også var blevet hverdag var det stadig en hverdag, hvor der var masser af nye indtryk, og hvor følelsen af ensomhed ikke havde været en del af mit følelsesregister, mens jeg var afsted. Så bagsiden af medaljen, for mig, var helt klart at finde fodfæste igen, da jeg kom hjem. Her var INTET forandret…men DET var jeg! Men vil referere til et af mine ynglings citater; Not all those who wander are lost. 

Som jeg har nævnt så mange gang var det her virkelig et rejseeventyr, samt et kæmpe privilegium at give mig selv denne oplevelse. Jeg er vitterligt blevet utrolig rig på oplevelser, og mange oplevelser jeg ikke engang havde drømt om jeg nogensinde skulle opleve, og den helt klart mindre detalje; fattig på bankkontoen – men PYT 🙈😉 det har været hver en øre værd! Kan lyde nemt at sige, men penge kommer og går og dem kan man altid tjene. Oplevelser dem må man tage sig og dem kan man aldrig, hvis I spørger mig, få nok af! Så som I måske kan forestille jer kribler det voldsomt i mig for at komme afsted ud i den store verden igen! Kan kun anbefale andre der overvejer at tage sådan en stor beslutning, som det er; GØR DET! 

Og så den mindre glamourøse del; udpakning og vasketøj 😳

 

Ps. ALLE, mine pakker, som jeg gennem de sidste 9 måneder har sendt hjem med diverse genstande som minder fra mine destinationer er kommet hjem…nogle lidt mere besværligt end andre 😉 Og tak til alle jer der har taget imod dem hjemme i Danmark, og passet godt på dem for mig til jeg kom hjem 😘 Altid spændende/sjovt at se om man kan huske ALT det man har købt og ikke mindst om det vil passe ind i sit nye hjem. Men kan berette at hver og en har fået sin plads, kun nogle enkelte mangler at blive rammet ind og hængt op – og utroligt nok kun én; Gud har jeg også købt det…hmm, hvad tænkte jeg lige der 🙈😂

Ja, her var det så jeg ikke lige kunne huske, at en Bison og Elg også havde sneget sig med hjem 🙈
Øverst til højre; mit lykke dyr der har været med mig på hele rejsen…og så en lille bitte skildpadde købt på Ecuador…eller var det Galapagos 🙈
Min store Buddha , som langt om længe kom i land og så en lidt mindre der ikke overlevede den lange rejse fra Bali.

2 thoughts on “Hjemrejse ✈️

 1. Faldt over din rejsebogen da jeg søgte efter blogs fra USA. Nu har jeg læst den og fulgt dig fra start til slut. Tak fordi jeg fik lov til at følge dig på din fantastiske rejse. Det har i den grad været en fornøjelse.
  Mvh
  Annette

 2. Hej Annette

  Beklager jeg først giver respons nu, men foråret og start sommeren har stået på meget arbejde og bloggen er dermed blevet meget forsømt.
  Men hvor er det dejligt at høre, at du har haft lyst til at følge med i mit lille, eller rettere, store eventyr 🙂
  Det var en helt igennem fantastisk rejse, som jeg på ingen måder ville være foruden og ofte længes tilbage til…man bliver lidt bidt af det 🙂
  Endnu engang tak fordi du har fulgt med!
  Venligst Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *