Retur i NYC og sammendrag af de efterfølgende dage:

Retur i NYC og sammendrag af de efterfølgende dage:

Nedenstående er endt med at blive et sammendarag af de sidste dage i NYC, da tiden var løbet fra mig i forhold til at følge med i at opdatere min blog..så gået lidt amok med billeder 😉

Så blev det tirsdag og min første reelle dag på det andet hotel. Til at starte med var jeg ikke særlig imponeret, om aftenen, da jeg kom retur fra DC var der virkelig gang i festen på hotellet, og ikke lige det jeg trængte til efter en lang dag. Elevatoren lugtede af tis, og det hele var lige lidt for smart…ja jeg ved godt jeg også er smart 😝 meeeeen…spøg til side 😉😂


Var nok bare alt for duperet af det første hotel, hvor der praktisk talt ikke var noget at sætte en finger på.
Men alt det til side, så var dagen præget af træthed efter den lange tur retur fra DC, men da jeg nu engang er turist i denne fantastiske by, der bare har taget mig med storm, ville jeg ud og opleve lidt. Og hvilket bedre end tage en slapper for fusserne og snuppe en water-taxi tur på Hudson River. Her fik jeg set en masse af de store monumenter i NYC, fra en utrolig smuk side – kan klart anbefales.
One World Trade, Brooklyn Bridge og Statue of Liberty var blandt nogle af de store monumenter jeg fik set. Vil dog sige at hende frk. Liberty ikke er så stor som man ville tro, igen bevares alt er relativt, men hun ser altså større ud på film 😄

 

Jeg tog turen hele vejen rundt uden at hoppe af nogle steder – fødderne var trætte, og da de ramte fastland igen var humøret ikke til en hel masse. Hvilket, jeg på sin vis var lidt træt af, da jeg gerne ville have så meget som muligt ud af NYC. Havde dog fra start aftalt med mig selv, at der skulle være plads til bare at sidde, og drikke kaffe eller se på folk der passerede forbi.
Valgte derfor at bevæge mig ned til mit nye hood (Meatpacking District) ved at tage turen på The High Line – en rigtig hyggelig, og smuk gåtur på en gammel nedlagt højbane, som er lavet om til en park, der går oppe over New York gader, og giver en fantastisk udsigt over disse.

Læg mærke til hvad der står i vinduerne 😉

Som sagt, energien var ikke til det vilde, og lidt frustrer herover må jeg indrømme, men fandt en hyggelig lille park – Jackson Square Park – hvor jeg slog mig ned med min ice-coffee, og funderede lidt over det hele. Pludselig gik det op for mig, at et af de steder jeg 1000 vis af gange har set på tv skærmen, og til tider drømt mig væk til, var lige om hjørnet – mit stilikon og singlegirl Carrie Bradshaws lejlighed! 🙌🏻👏🏻😃
Ved godt det for nogle lyder helt hen i vejret, men min dag var reddet – og blev helt ekstatisk ved synet af “the door” 👏🏻👏🏻👏🏻. Ja jeg er en sucker for “Sex and the City” – lige fra “The Four Girls” til Big, Steve, Harry, Stanford osv., sorry sådan er det bare – og nej, det vil jeg egentlig ikke undskylde – for I LOVE IT! 😄

Nu var både humør og energi i top igen, og lige om hjørnet herfra fandt jeg en hyggelig cafe – Extra Virgin. Her fandt jeg et bord udenfor i skyggen, hvor jeg kunne indsnusede hele den dejlige stemning, der var på en solrig dag i The Village i NYC. Omgivet af New Yorkere der lunchede – og jeg følte mig igen helt hjemme – samtidig med jeg chattede lidt med venner hjemme i Danmark – SÅ hyggeligt.
Mens jeg så sad der og nød NYC i fulde drag, kommer der pludselig et kendt ansigt ud på gaden, og stiller op til foto med en nyudklækket graduated – Det var selveste Jennifer Garner! WOW!!! 😯 Hun befandt sig åbenbart på cafeen lige ved siden af, fandt dog ikke ud af om hendes bedre halvdel også var der…Ben Affleck.
Men celeb eller ej, så vil jeg helt klart anbefale denne hyggelige cafe, og hvad mere er, så opdager jeg ved et tilfælde, da jeg er ved at forlade mit bord, at skiltet lige bag mig var en Michelin Guide anbefaling – se der 😉

Tirsdag var generelt i afslapningens tegn og lade op til næste dag, men det er svært at komme uden om, at i NYC, om man vil det eller ej, så går man meget 😉

 

Onsdag var batterierne igen genopladet.
Gik målrettet efter Empire State Building – og tog hele turen op til 102. etage, med et stop på 86. etage først. Begge udsigter var helt fantastiske – nu virkede Rockefeller bygningen meget lille – men kan ikke på stående fod sige, hvilke af de to oplevelser af skylinen over NYC jeg vil anbefale, af den ene frem for den anden – de er begge helt fantastiske!

Grundet, endnu en dag med helt enestående – og meget varme – vejr (over 30grader), valgte jeg at gå, til det der fortsat er mit ynglingssted i NYC – Central Park 😎 Og på vejen passerede jeg igen New York Public Library, som jeg bare syntes er så smuk en bygning. Valgte også lige at smutte en hurtig tur indenfor.


Der er bare en helt fantastisk atmosfæren CP! Og et sted man kan bruge oceaner af tid, og til trods for det, kun se en brøkdel af parken, som består af ubeskrivelig mange små stier, såvel som større veje. Måtte derfor benytte mig af Google Map for at finde H.C Andersen statuen, som jeg som dansker jo var nødt til at se ☺️…men det gik nu meget nemt (og denne gang var Google Map præcis, sammenlignet med fundet af “The White House” 😂).
Der stod en kødrand af skoleelever, der skulle have taget foto af og med statuen – de virkede dog ikke umiddelbart til de anede hvem var de fik taget billede med, men nu der var en statue, og skulle de da have taget billede 😂.
Og jeg fik også taget billede af og med vores elskede forfatter 😊.

Ja her er beviset så, at der bliver brugt selfiestang 😂

Selv om det nu ikke er i løbetøj, er jeg stadig svedig 💦😎

Aftenerne har jeg primært følt mig helt kørt over, og derfor ikke orket andet end at vende tilbage til hotellet – selv om jeg havde planer om at tage ud at høre Jazz – men det er det altså ikke blevet til.
Men onsdag vendte jeg først sent tilbage til hotellet, så da jeg kom fra “up town” var det oplagt at tage den ned gennem Times Square, og se den fuldt oplyst.

Empire State Building

Torsdag, som nogle af jer sikkert har hørt eller læst i medierne, var der en tragisk ulykke på Times Square. En 18-årlig pige mistede livet og flere andre blev såret, da en bilist valgte at drøne ind gennem folkemængden.
Denne oplysning, måtte jeg dog få fra selveste Danmark, da jeg på daværende tidspunkt var Down town, og derfor ikke oplevede det påstyr det gav.

Jeg gik imidlertid rundt nede ved 9/11 memorial, og var fulgt optaget af at se, hvor flot et mindemærke de har fået lavet, der hvor de to tårne tvillingetårne for snart 20 år siden stod. Ja, det er vildt at tænke på, at det snart er 20 år siden!
Jeg husker tydeligt, hvor jeg var og hvad jeg lavede, da det første fly fløj ind i nord tårnet, hvilket jeg vil tro de fleste mennesker, der var til at opleve denne dag, der forandrede verdenen betydeligt, kan huske.
Selv om det var så langt væk fra os i Danmark, og man ikke blev ramt af det med et tab på den måde, har det alligevel sat nogle spor. Det viste virkelig, hvor skrøbelig en verden vi lever i, og at fred ikke er noget vi kan tag for givet.
Som jeg nærmede mig nord poolen ramte kuldegysningerne, dette til trods for temperaturen sagde over 30 grader. Tanken om, at lige netop her havde dette forfærdelige terror angreb fundet sted, var så ubegribeligt. Nu stod det hele smukt igen og alt åndede ro og fred – gudskelov! Og det nye “One World Trade” tårnede op lige ved siden af. Men stemningen var helt speciel – at se alle de navne der var indgraveret i den sorte granit, og flere steder var der sat en rose ved et navn – det var faktisk meget smukt.

Da køen var kort (grundet mit NYC-pass), valgte jeg at gå ind og se 9/11 memorial museum. Igen her blev man lidt ramt af den stemning der giver kuldegysninger og tanker til de der oplevede denne da. Blev mødt af stemmer i højtalersystemet med beretninger fra dagen, af dem der enten selv havde været der eller som havde været i kontakt med deres nærmeste, som befandt sig i tårnene mens det hele stod på.
Det var nu ikke for jeg brugte lang tid der, men fik set det essentielle, og det er nok også det jeg er mest til når det kommer dertil.
Men generelt både et monument og attraktion, der for mig helt klart er et must at se, hvis man kommer til NYC.

Ved syd poolen, var der en masse mennesker der stimlede sammen om et træ, og skulle røre ved det…hmm…hvad var nu det?? Så jeg spurgt pænt en sikkerhedsvagt, hvad der lige var med det der træ. Og jo der kunne jeg så lære, at det var det eneste overlevende træ fra 11. September 2001, og dermed havde de døbt det “survivor tree”. Det havde nærmest fået helt guddommelig status – ja mere amerikansk bliver det næsten ikke 😄

Syd poolen

Og ja jeg skulle, da også lige have et billede med det træ 😄

Gik herefter ned til WallStreet, men det var jeg nok bare ikke så duperet af – blev faktisk lidt skuffet, der var ikke den mylder som jeg havde troet, og ved ikke om det bare var den dag, eller om det altid er sådan, men der var spærret af for al trafik og syntes egentlig bare det hele var meget mindre end jeg havde forestillet mig.

Dagen bød også på gårdtur over Brooklyn Bridge, hvilket helt klart kan anbefales!

Og et par hyggelige FaceTime Call hjem til Danmark (tak for snakken Jane og Marianne ❤️). Og til familien Malling (min au-pair familie 😄), så der kunne blive helt styr på bestillingerne.

Dette var også aftenen, hvor jeg havde bestilt billet til at komme ind at se, “Phantom of the opera”. Det er en forestilling med fantastisk musik, og selv om jeg tidligere har set den, var det et stykke jeg utrolig gerne ville opleve på Broadway. SÅ forventningerne var høje, og det er nogen gange farligt, men den levede næsten op til alle forventningerne – og bestemt ikke fortrudt jeg har set den, for anden gang!

Fredag, er der ikke meget positivt at skrive hjem om! Det må gå under en af de dage der kaldes “Down”. INTET ville rigtig lykkes for mig – jeg skulle sende min kuffer retur til Danmark, hvilket hele dagen endte med at gå med 😡. Og på et tidspunkt havde jeg allermest lyst til bare at give mig til at tude, da det forvoldet frk. Dybdahl her, en hel del stress. Men en meget lang historie kort, så tager jeg kufferten med til Ecuador, hvor jeg så håber på, at jeg kan få den shippet afsted inden jeg drager ud på min 16 dags gruppe-tur. Alternativt, at jeg kan få lov at opmagasinere den indtil jeg returner, og så sende den hjem inden jeg skal videre til Galapagos.

Så sidste dag i NYC, var virkelig ikke det jeg havde planlagt. Byen der eller har taget mig med storm og har alt at byde på. Ville have sluttet den sidste aften af med et sunset cruise på Hudson River, men det blev det altså ikke til. En rigtig øv måde at tage afsked med NYC på…men “op på hesten igen” er vel det man siger 😉.

Men nu er det bye bye New York og hallo Ecuador 👋🏻. Mens taxi-chaufføren kørte mig ud af NYC til lufthavnen, begyndte det at små regne, og fra lufthavnen var der udsigt ind over Manhatten, hvor skyerne samlede sig. Det var den perfekte dag at tage videre…NYC “græder” ligefrem over min afgang 😂

Men en kort opsummering; Det har været så fedt at opleve NYC, en by der lige falder i min smag! Jeg vil uden tvivl anbefale den til dem der ikke har været der!
Desværre, ikke nået at se alt det jeg havde sat mig for, men sådan er det jo ofte, men det var en oplevelse uden lige. Det er heldigvis et af de steder jeg ved jeg kommer tilbage til engang.
Højdepunketerne har været; Central Park, The Village, Top og the Rock/Empire State Building, og så turen til Washington DC.

Nu er det videre til Quito i Ecuador, hvor backpacker livet rigtig skal stå sin prøve 😬.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *