Santa Cruz incl. Cruise til North Seymour og Mosquera Island

Santa Cruz incl. Cruise til North Seymour og Mosquera Island

Nu var det blevet tirsdag d. 6. juni – Jeg var virkelig spændt på, hvad de ville sige hos Tip Top Divingcenter; om det overhovedet ville være muligt at gennemføre OWD (Open Water Diving).  Men nu var det, da endelig lykkes mig at downloade manualen og selve e-learning programmet, så helt galt kunne det vel ikke være.
Javier, som er instruktøren, fik vist mig, hvordan jeg skulle bruge e-learning programmet, og herefter slentrede jeg tilbage (lige rundt om hjørnet) til mit hotel – smed mig på en liggestol ved poolen – kunne jo lige så godt gøre det lidt konfortabelt for mig selv ☀️☺️, og så var det bare at gå igang. Jubii min plan om scuba diving certifikat var i hus 🙌🏻👏🏻
Det tog cirka hele dagen at komme igennem alle fem kapitler med div. prøver. Selvfølgelig havde jeg indlagt små hyggestunder med tid til et smut på cafe og gåture, så alt i alt en afslappende dag.

Der var da også lige mulighed for at træne…meeeen ved ikke, hvor sikkert det var 😬

Besluttede bl.a. at udnytte dagen til at tage ud til Charles Darwin Centret. Det ligger i konfortabel gåafstand fra havnen. Måske, fordi jeg i mit hoved havde det sådan, at det er et “must” at se når man er her, var det den største skuffelse – sorry, men sådan havde jeg det virkelig. Det var bestemt ikke mig, ved til gengæld heller ikke hvad jeg havde forventet, og ikke sat mig synderligt ind i det.
Skildpadder i “indhegning” som er du i et zoo, og så kan jeg bare ikke få megen tid til at gå med at kigge på knogler og skeletter. Men flere af dem jeg har mødt undervejs syntes det var fantastisk…hmm…måske jeg missede noget, hvilket meget vel kan være, men jeg syntes nu ikke det er særlig anbefalelsesværdigt. Men om ikke andet, så kan jeg sige jeg har været der 😉 Og så da også Lonesome George 🐢, som jeg læste der havde været lidt stridigheder omkring, hvor han skulle udstilles – Galapagos eller Quito i Ecuador. Men er endt på Galapagos i Darwin Centret, hvor han har sin helt egen udstilling – og det var da lidt cool at se ham 😁

Bygningen, hvor Lonesome George er udstillet – man bliver sluset ind i et forrum først for at holde temperaturen på ca 20 grader hele tiden, og med et max af 20 personer, mener jeg.
Lonesome George

På vejen tilbage kom jeg forbi den “lokale fiskehandel” nede ved en af havnekajerne, det var noget af et syn. Alle mulige fisk lå på rad og række, og bagved sad en søløve spændt, og ventede på om der skulle falde noget af til ham. Var også forbi en af de efterfølgende dage, og her var det pelikanerne der var svært ivrige.

Det var nærmest er helt show at iagttage; kvinderne der solgte fiskene mens de samtidig viftede fluerne væk med fluesmækkeren 😬 og turister, incl. jeg selv, der var ivrige efter at tage billeder, og så søløve og pelikanerne der kæmpede om at få en bid…og lig lige mærke til, at vi kvinder virkelig kan multitaske 😂

Der multitaskes 😂

Nu blev det onsdag, og efter en start der var lidt “udfordrende”, eller nærmere gik med mere logistik end at nyde denne oase, havde jeg besluttet mig for at spendere lidt ekstra, og tage på en dagstur (sejlads) ud til øen North Seymour incl. Mosquera Island.

North Seymour er en lille ø, ja dem er der mange af her, men den er kendt for sit fuglerige – herunder the Blue Footed Booby og fregatfuglen, men hav- såvel som landleguaner og søløver holder også til på øen. Victor, der var guiden på turen, fortalte vidt og bredt om dyrelivet på øen, og der var fugle over alt! Selv om man som tidligere nævnt, ikke må nærme sig dem mere end 2 meter (hvilket gælder alle dyr i hele øriget), så kommer de utrolig tæt på, og som Victor sagde, så forstår dyrene ikke, at den sti der er lavet er til os mennesker 😂😉 så flere gange måtte vi gå udenom for ikke at forstyre. Det var virkelig en oplevelse, selv om det var en dyr udflugt!

Vi blev sejlet i denne og ud til vores båd – to hold ialt.

Så er vi på vej til North Seymour
Passerede lufthavnen på vejen derud.
North Seymour.

Skelettet af en søløve

Så skal vi tilbage på båden, men der er lige en søløve i vejen.

På Mosquera var det tid til snorkling, og her var søløverne vanvittig legesyge – hvilket til at starte med var lidt angstprovokerende, når man med hovede under vandet ser en søløve komme direkte imod en 😮 Men igen det var en sindsyg oplevelse! øen er utrolilg lille (lang og smal) og vil anbefale, at hvis du/I kommer dertil engang så husk solbrillerne (mine lå på båden, da vi skulle snorkle), men det betød, da jeg var færdig med det, og ville se mig lidt omkring var det stortset en umulighed. Sandet er så hvidt, at det kombineret med vandet blænder en totalt. Så billederne derfra er taget i blinde, bogstavelig talt 😂

Mosquera Island

Snart tilbage på Santa Cruz igen.

Retur på Santa Cruz om eftermiddagen, og alt energi var suget ud af mig efter cruiset, så blev heller ikke til det vilde sightseeing den aften – skulle gerne være frisk til næste dags dykkerudfordring.

Det var også dagen, hvor jeg igen skiftede hotel, denne gang til et hostel. Det var en oplevelse…syntes jeg har prøvet meget indtil nu, med home-stay i jungle osv., hvilket var sjovt, men her var frk. Dybdahl alligevel ved, at syntes grænsen var nået. Kan nogenlunde leve med larm fra køkken/fællesrum (som var lige udenfor min dør) og støj fra trafikeret gade, alt dette kunne næsten blokeres med et par ørepropper 😉 men et køkken der ALDRIG har set eller hørt om hygiejne, så kan jeg næsten ikke være i mig selv! Endte med at være glad for, at det alligevel ikke kunne lade sig gøre at blive i fire nætter, men kun to 🙏🏻 Er faktisk helt ked af, at jeg ikke fik dokumenteret det med et billede, så I andre kunne have “fornøjelsen” af at se dette utrolig “charmerende” køkken 😝 Køleskabet var den største bakterirbombe…eller HELE køkkenet var én stor fest for div. bakterier! 😱😱😱😱

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *